Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar ve Hamilelik Süreci 

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar ve Hamilelik Süreci 

Gay Sohbet     23-08-20     Cinsel Hastalıklar, Gebelikte Cinsellik     Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar ve Hamilelik Süreci      97 Defa Okundu

Cinsel ilişki yoluyla bulaşan hastalıklar, hamilelik sürecini etkileyebilir ve bu sebepten dolayı hijyen kurallarına uymak şarttır. Bakteriyel enfeksiyonlar, tedavi edilebilen enfeksiyon türlerinden biridir ve laboratuvar ortamında dahi testi yapılabilmektedir. 

Gonore Bakteriyel Enfeksiyonu 

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar arasında Gonore Bakteriyel Enfeksiyonu vardır ve oldukça sık rastlanan bir hastalık türüdür. Dış gebeliğe yada kısırlığa yol açması mümkündür. Pelvik inflamatuar hastalığı yani (PID) kısa adıyla insanların karşısına çıkabilir. Bebeklerde göz enfeksiyonuna neden olan hastalıklardan biridir ve ayrıca hamilelikte erken doğum dahi görüşebilir. Hastalık bebeğe nasıl bulaşır; doğum sırasında vajenden bebeğe bulaşabilir ve tedavi için anne muhakkak antibiyotik kullanımına önem vermelidir. Bebeğin gözünde yada gözlerinde enfeksiyon olmamasını sağlamak adına antibiyotik kullanımı önemlidir ve gonore bakteriyal enfeksiyonu önemsenmeyecek bir hastalık değildir. 

Klamidya Bakteriyel Enfeksiyonu 

Bebekte göz enfeksiyonu görülebilir ve bu Klamidya Bakteriyel Enfeksiyonu bebeğin gözlerinde körlüğe sebep dahi olabilir. Doğum esnasında vajenden bebeğe bulaşmakadır, PID ve kısırlık nedenleri de oluşabilir. Bebek ve anne sağlığı, klamidya bakteriyel enfeksiyonu korumalarını sağlayarak gerçekleşmektedir. 

Trikomoniazis Bakteriyel Enfeksiyonu 

Tedavi yöntemi antibiyotiktir ve Trikomoniazis Bakteriyel Enfeksiyonu bebeklerin erken doğmasına ve tüp bebeklerde hasara yol açmaktadır. Kesin teşhis konduktan sonra trikomoniazsiz bakteriyel enfeksiyonu tedavisine uygun antibiyotikler önerilmektedir. 

Bakteriyel Vajinozis  

Doğum sırasında vajenden bulaşan Bakteriyel Vajinosiz, bebeklerin erken doğmasına yada düşük oranının artmasına neden olabilmektedir. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar ile mücadele yöntemini arayanlar ve gebeler, bakteriyel vajinosiz rahatsızlığını önemsemelidir. 

Sifiliz Bakteriyel Enfeksiyonu 

Bebeklerde zihinsel, fiziksel ve farklı bedensel problemlere yol açan Sifiliz Bakteriyel Enfeksiyonu, gebelik sırasında plasentadan bebeğe ulaşmaktadır. Doğum sıranda da bulaşma ihtimali vardır ve sifiliz bakteriyel enfeksiyonu tedavisi antibiyotik ile gerçekleşir. 

Viral Enfeksiyonlar 

Tedavi edilemeyen Viral enfeksiyonlar, cinsel yolla ve üreme yöntemiyle bulaşan hastalıkların tetikleyicisidir. 

HPV (Human Papilloma Virüs) 

Bu virüs, kadınlardaki genital kanseri arttırdığını kanıtladı ve uzun araştırmalar sonucunda cerrahi tedavi gerektirdiği anlaşılmıştır. Human Papilloma Virüs yani HPV, siğil tedavisi sürerken yada gebelik devam ederken iyileştirilme sürecine gidilebilir.  

Hepatit B 

Doğumdan önce muhakkak tedavi edilmesi gereken Hepatit B, doğum sırasında bebeğe bulaşabilir ve bebek ömür boyu bu hastalığı taşıyabilir. Hepatit b tedavi yöntemi yok denilmekte, fakat aşı yapılarak bebeği etkilemesi engellenmektedir ve bu yöntem oldukça yaygındır. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve gebeler, hamilelik sürecinde bu hastalıklara özellikle dikkat etmeliler. Kendi sağlıklarını ve bebeklerinin sağlıklarını korumak için tedbir almalılardır. 

Etiketler

Sende Paylaş:  Facebook    Tweet    Pinterest    Google+    Whatsapp  

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?


  • © 2019, GeySohbet.Net - Tüm Hakları Saklıdır. Gay Sohbet.